Väggblock

Spara tid med prefabricerade väggblock till villor, skolor, grupphusområden, garage och mycket mer.

Som alltid tillverkas och levereras våra produkter helt enligt dina önskemål och egna val. Väggblocken innebär inga undantag. Oavsett hur du vill utforma dem rekommenderar vi dock att du väljer vår lösning med styrsyll, där syllar monteras i betongplattan innan elementen eller huset levereras. Det ger dig ett så enkelt montage som möjligt, och underlättar infästningen avsevärt.

Du som kund väljer själv vilken typ av panel vi ska jobba med. Vi hanterar de flesta fasadtyper på marknaden och kan tillverka väggblock upp till 12 meters totallängd. På så sätt slipper vi oönskade skarvar i panelen. Fönster i byggnaden kan levereras färdigmonterade i väggarna, med tillhörande över och underbleck.

All produktion i vår fabrik sker på moderna vändbänkar inomhus, i en torr, fuktkontrollerad miljö. Som en kvalitetssäkring emballerar vi produkterna ordentligt för att skydda dem mot skador och nederbörd innan de skickas iväg för att monteras av dig på plats. Det försäkrar att materialet kommer fram i gott skick. Blocken skickas till dig i särskilda ställ som enkelt kan lossas med kran.

Följande information krävs för att ta fram prefabricerade väggblock: 

  • A-ritningar; planritning, fasad och sektioner  (dwg-format)
  • K-ritningar (dwg-format)

Saknar du något underlag? Ingen panik — vår kompetenta konstruktionsavdelning hjälper dig ta fram det som fattas.

Väggblock
Fasadexempel, tvärsnitt av vägg